Tel:   +4031.9661

 

Mental Profiler: Secțiunea Medicilor

Cea mai bună unealtă pentru un management eficient al pierderii în greutate din punct de vedere psiho-comportamental

Comportamentele de alimentare bine controlate au scopul de a echilibra aportul şi consumul şi de a menţine stabile depozitele organismului. Perturbarea acestei homeostazii duce la greutate în exces.

Dacă suntem obişnuiţi să tratăm dereglări legate de energie prin prescrierea de măsuri de promovare a sănătăţii şi de diete,  se va dovedi mult mai dificil să câştigăm acces la şi să corectăm tulburări psihologice subiacente, de multe ori inserate profund în subconştient.

mental-profiler

Într-adevăr, prezenţa unor tulburări psihologice, cum ar fi depresia sau anxietatea, poate creşte aderenţa unui pacient la dietă, dar, dacă nu sunt corect adresate, pot la fel de uşor să reducă şansele de pierdere în greutate şi menţinere a acesteia pe termen lung. Există câteva tipuri de pacienţi obezi, fiecare cu profilul lor psihologic, la care impactul va fi atât asupra complianţei, cât şi asupra amplitudinii răspunsului la tratamentul de pierdere în greutate.

 Aceste tulburări psihologice declanşează inconştient pattern-uri nocive de alimentare, foarte rezistente, care trebuie tratate în mod adecvat pentru a creşte şansele de a pierde în greutate şi, mai important, de menţinere pe termen lung. Totuşi nu toţi au nevoie de îngrijiri psihologice; dimpotrivă, relaţia specială ce se dezvoltă în momentul în care un pacient vă cere ajutorul pentru a pierde în greutate este ideală pentru a aborda aceste probleme sensibile, cu condiţia ca dumneavoastra să aveţi soluţiile potrivite.

Software-ul Mental Profiler® conceput de către Eurodiet are scopul de a optimiza procesul de diagnostic anterior abordării problemelor comportamentale şi pentru urmărire. Acest software oferă terapeutului o diagramă globală ce însumează câteva scale de evaluare psihologică, toate în legătură cu excesul de greutate.

Această unealtă de diagnostic integrează, de asemenea, funcţii terapeutice pentru o monitorizare uşoară a componentelor psiho-comportamentale ale pierderii în greutate, şi anume câteva fişe cu date practice şi o procedură operativă ierarhizată pentru a procesa rezultatele.

Vă asigurăm mijloacele necesare pentru ca dumneavoastră să puteţi oferi pacienţilor dumneavoastră mai mult decât o dietă, răspunsul uzual şi imediat la simptomele greutăţii în exces. Răspunsurile adaptate sugerate de către Mental Profiler® vă vor ajuta să identificaţi şi să trataţi adevăratele cauze ale acestor simptome, astfel contribuind la o îngrijire durabilă şi eficientă.

Pentru mai multe informaţii legate de acest subiect sau pentru a afla mai multe despre training, contactaţi-ne.

Log-in

Începeți Eurodiet