Tel:   +4031.9661

 

Glosar

Pierdere în greutate

Eurodiet este o metodă de management a greutății care include supraveghere medicală. Implică o modificare progresivă și inteligentă a obiceiurilor dumneavoastră alimentare pentru a vă aduce treptat la greutatea dumneavoastră optimă și pentru a vă ajuta să o mențineți! Metoda conservă masa musculară prin furnizarea unui aport adecvat de proteine cu valoare nutritivă înaltă, astfel rezultând bine-cunoscutul efect de sațietate. De asemenea, asigură un aport corespunzător de fibre și indici glicemici mici. Ușor de urmat, multumită diversității și gamei largi de produse formulate specific, programul Eurodiet include 4 faze menite să vă ajute să redobândiți o dietă echilibrată. Coaching-ul individual din partea medicilor special instruiți pentru a aplica aceasta metodă este un factor esențial pentru menținerea greutății pe termen lung. Acesta este un program personalizat care presupune suportul și supravegherea de către un medic, o nutriție adaptată scopului, monitorizarea nivelului motivațional și schimbărilor psihocomportamentale, toate în vederea unei pierderi în greutate durabile.

 

Pierdere rapidă în greutate

Doriți să pierdeți în greutate rapid? Eurodiet este o metodă de pierdere în greutate sub supraveghere medicală care, prin modificarea obiceiurilor și atitudinilor dumneavoastră, vă permite să atingeți greutatea dumneavoastră optimă și să o mențineti! Deoarece slăbirea excesiv de rapidă nesupravegheată poate deveni un hazard pentru sănătatea dumneavoastră, Eurodiet a susținut întotdeauna că orice dietă trebuie urmată numai sub supravegherea unui medic.

 

Realizarea pierderii în greutate

Eurodiet este o metodă comprehensivă de reprogramare nutrițională supravegheată de către medici. După ce un doctor acreditat Eurodiet a efectuat o evaluare individuală cu ajutorul unor unelte inovative și specifice, acesta va concepe programul dumneavoastră personalizat folosind cele 4 faze Eurodiet. Evident, sănătatea dumneavoastră, greutatea dumneavoastră țintă, compoziția dumneavoastră corporală, obiceiurile dumneavoastră alimentare și motivația dumneavoastră vor fi monitorizare în timpul programului.

 

Produse cu conținut redus de carbohidrați

Denumite și produse low-carb., ele furnizează foarte puțini carbohidrați simpli și de aceea au un indice glicemic foarte scăzut. Indicele glicemic reprezintă acea cantitate de glucoză ușor disponibilă prin digestia alimentelor, adică adăugarea la glucoza liber circulantă deja aflată în sânge a glucozei rezultate din digestia amidonului și zaharurilor. Dietele cu un conținut ridicat de fibre și proteine și cu indice glicemic mic par a fi perfect adaptate scopului de a atinge un echilibru nutrițional.

 

Greutate în exces, obezitate

Conform OMS (Organizatia Mondială a Sănătății), greutatea în exces și obezitatea sunt definite ca o acumulare anormală sau excesivă de grăsime corporală, potențial dăunătoare sănătății. Indicele de Masă Corporală (IMC) reprezintă una dintre măsuratorile care permit determinarea aproximativă a excesului de greutate sau a obezității. Deoarece fiecare persoană este unică și deoarece greutatea în exces și obezitatea vă pot pune sănătatea în pericol, discutați acest aspect cu medicul dumneavoastră.

 

 

IMC

Indicele de Masă Corporală (IMC) reprezintă raportul greutate/înălțime, frecvent folosit pentru a evalua excesul de greutate sau obezitatea la adulți. Corespunde greutății dumneavoastră împărțită la înălțimea dumneavoastră la pătrat și se exprimă în kg/m2. OMS definește ca supraponderale persoanele al căror IMC este egal cu sau mai mare decât 25, și ca obeze persoanele al căror IMC este egal cu sau mai mare decât 30. Mai există și alte metode de a determina acumularea anormală sau excesivă de grăsime corporală. Discutați despre aceste aspecte cu medicul dumneavoastră.  

Începeți Eurodiet