Tel:   +4031.9661

 

Întrebări frecvente

Aveți o întrebare? Căutați pe pagina noastră de întrebări frecvente. Cel mai probabil veți găsi răspunsul la întrebarea dumneavoastră.

 

Am fost invitat/ă în oraș la masă. Ce să fac?

Acceptați invitația… dar restricționati-vă aportul de carbohidrați cât puteți de mult pentru a evita perturbarea procesului de cetoză (fără prăjituri sau tort, sucuri dulci, amidon sau pâine). Mâncați proteine slabe (carne, pește, ouă) și legume din listele 1 sau 2. Evitați vinul sau orice alt tip de alcool.

 

Mă simt obosit/ă și am crampe. Ce pot face?

Atenție! Este posibil să suferiți de deficit de potasiu. Folosiți Laktolight™ când pregătiți produsele întrucât conține potasiu suplimentat.

 

Urmez foarte strict programul indicat de către medicul meu dar nu pierd în greutate. Ce să fac?

Dacă urmați foarte strict recomandările medicului dumneavoastră, programul ar trebui să funcționeze și dumneavoastră să pierdeți în greutate, în special dacă vă aflați în faza 1 sau 2. Totuși, pierderea în greutate nu are întotdeauna un model liniar, așadar cântăriți-vă o dată pe săptămână în loc să vă cântăriți zilnic. Dacă după o săptămână nu observați nicio schimbare, consultați-vă medicul.

 

Mai trebuie să continui programul dacă mi-am atins greutatea țintă la sfârșitul fazei 2?

Da, trebuie să continuați programul deoarece trebuie să mențineți greutatea pierdută pe termen lung. Faza 3 vă va permite sa reintroduceți treptat carbohidrații, iar faza 4 să obtineți o dietă echilibrată. Ar trebui, de asemenea, să începeți sau să continuați și să intensificați programul dumneavoastră de exerciții fizice.  

 

Ce să fac dacă îmi este foame?

În timpul fazelor 1 și 2, asigurați-vă că nu consumați niciun aliment cu conținut bogat în carbohidrați deoarece aceste alimente compromit procesul de cetoză. Dacă sunteți foarte înfometat/ă, luați un produs suplimentar, de preferat o băutură sau o cremă.

 

Există alimente ce trebuie evitate când urmez programul Eurodiet?

Trebuie să urmați strict recomandările medicului dumneavoastră și ghidurile detaliate în documentele ce acompaniază fiecare fază a metodei. În timpul fazelor 1 și 2, ar trebui în mod cert să evitați orice aliment care conține carbohidrați și să vă limitați la 1 baton pe zi la gustare pentru a evita compromiterea mecanismelor cetogenice. NU reduceți, însă, numărul de produse Eurodiet recomandate.

 

Prin ce diferă Eurodiet de alte metode de slăbire?

Alte metode de slăbire se bazează, adesea, pe ideea că aportul de calorii trebuie redus, ceea ce forțează corpul să își procure energia din toate țesuturile, inclusiv masa musculară. Persoanele pierd în greutate, dar și masă musculară și apă. Cu un aport ridicat de proteine de înaltă calitate și cu un aport limitat de carbohidrați și grăsimi, metoda Eurodiet vă permite să vă conservați masa musculară.

 

La ce rezultate ar trebui să mă aștept?

Rezultatele depind în principal de faza cu care începeți, decizie luată împreună cu medicul dumneavoastră, și durata acesteia. Dar, mai presus de toate, motivația dumneavoastră este cea care contează!

 

Sunt dietele hiperproteice periculoase pentru sănătate?

Nu, în nici un caz, dacă sunteți supravegheat de un medic instruit în utilizarea acestei metode, care va verifica lipsa contraindicațiilor la această dietă. În plus, proteinele conținute de către produsele noastre au un indice chimic ridicat și conțin TOȚI aminoacizii esențiali. Majoritatea produselor noastre sunt, de asemenea, suplimentate cu vitamine și minerale.

Menționăm că acest tip de program este impropriu denumit „dietă hiperproteică”, având în vedere că aportul zilnic de proteine se află în limitele normale ale necesarului zilnic recomandat.

Începeți Eurodiet