Tel:   +4031.9661

 

Principiile de bază ale fazelor cetogenice 1&2

Inițierea cetozei

 

Fazele 1 & 2 ale Eurodiet sunt concepute pentru a induce o cetoză fiziologică moderată conform unor indicații precise și în absența unor contraindicații. Când sunt parte a unui program structurat și supravegheat de către un medic, dietele cetogenice au fost demonstrate ca fiind atât sigure, cât și eficiente.

 

CE ESTE CETOZA?

 

Două sau trei zile după restricționarea alimentelor cu conținut ridicat de carbohidrați, corpul apelează la grăsimile stocate în adipocite (celule grase) și le transformă în energie: acest proces este cunoscut ca cetoză fiziologică.

 

DE CE ATÂT DE MULTE PROTEINE?

 

În timpul unei diete hipocalorice, aportul cantitativ de proteine trebuie crescut pentru a evita pierderea de masă musculară. A fost demonstrat că un aport adecvat de proteine contribuie la conservarea masei musculare. În schimb, aportul de proteine nu trebuie să depașească un anumit prag, ceea ce se întamplă destul de des în dietele la modă.

 

CE TIP DE PROTEINE?

 

În timpul fazei 1, proteinele sunt în principal furnizate de către gustări hipocalorice cu conținut ridicat de proteine, puțini carbohidrați și grăsimi reduse. Calitatea proteinelor, indicată de către indicele chimic CI>100, este asigurată prin utilizarea proteinelor din diverse surse.

În timpul fazei 2, proteine non-lactate din surse cu grăsimi reduse sunt adăugate unei mese principale din două. Proteinele din alimentație ne furnizează cei 8 aminoacizi esențiali, pe care organismul nostru nu poate să îi producă. Sursele de proteine trebuie să fie cât mai variate, ținând cont că unele dintre acestea pot conține „grăsimi ascunse” și trebuie să fie evitate. Acesta este cazul cărnii cu grăsime intramusculară, grăsime ce nu poate fi îndepartată: carne de miel, de oaie, de vită…

 

VITAMINE ȘI MINERALE

Un aport adecvat și variat de legume vă asigură un aport optim de fibre, vitamine și elemente minerale. Acestea pot fi, de asemenea, obținute prin suplimentarea corespunzătoare cu vitamine și elemente minerale.

Începeți Eurodiet